Steensoorten

Natuursteenbedrijf Vander Haeghen heeft in de loop van 3 generaties een trouw klantenbestand opgebouwd, dankzij het verwerken van natuursteen van de hoogste kwaliteit, onze naadloze afwerking, en service.

Onze firma werkt enkel met de beste kwaliteiten. Van elke soort natuursteen zijn er verschillende kwaliteiten (van Belgische blauwe hardsteen zijn er bijvoorbeeld 4).

Voor een lijst van de natuursteensoorten verwijzen we u graag door naar de volgende websites:  www.brachot.com en www.carrieresduhainaut.com

Hier vindt u zeker een marmer, graniet of kalksteensoort die u bevalt. We wensen er wel op te drukken dat we bepaalde soorten toch willen vermijden om te verwerken en dit louter omdat we zelf vinden dat deze soorten niet voldoen aan de eisen van onze klanten.

Zo werken we bijvoorbeeld enkel met de Belgische blauwe hardsteen en niet met Ierse of Aziatische soorten! (te veel scheuren en barsten die pas na enkele jaren ontstaan; kleuronvastheid; maatonvastheid bij tegels; … )

Ook composietmaterialen weren we (deels) uit ons gamma. Deze materialen vind u misschien terug in alle mogelijke kleuren, waardoor er altijd wel een type is die bij uw interieur past, maar de nadelen op lange termijn wegen niet op tegen dit “ juiste kleurtje ” .

Voor keuken en badkamer werkbladen zeggen we 100% nee tegen composietmaterialen. Voor venstertabletten kunnen sommige types wel toegepast worden.

 

developedbywebmindz