Historiek

In 1925 werd een Gents bedrijf aangesteld voor de restauratie van de beelden die de nissen op de gevel van het Leuvense stadhuis versieren. Na de eerste fase van deze restauratie was één van de werknemers, een zekere Jules Vander Haeghen, in het Leuvense blijven hangen en zijn zoon Arthur stichtte er in 1936 een eigen aannemersbedrijf, annex natuursteenbedrijf. In deze periode stelde het bedrijf een 30-tal mensen te werk en was dit het eerste bedrijf uit onze streek die “ kant en klare ” huizen produceerde. Deze huizen met een specifieke stijl (meestal volledig in natuursteen) bestaan nu nog steeds.

In de loop der jaren, zeker bij betrokkenheid van de zoon Louis Vander Haeghen en zijn vrouw, werd het bouwen van huizen verminderd tot enkel de natuursteenafdeling overbleef. Tal van nieuwe huizen werden in die tijd voorzien van een marmeren schouw of schouw in gekloven witte steen van Vander Haeghen. Tevens nam het kerkhofwerk enorm toe.

De zoon van Louis, Tony Vander Haeghen, was vanaf zijn 12 jaar op woensdagnamiddag en zaterdag al actief in het natuursteen. In 1984 kwam hij voltijds mee in het bedrijf waarna de activiteiten meer werden uitgebreid en ook keuken en badkamertabletten werden geproduceerd. In de jaren 90 kwam ook Karin, de vrouw van Tony, als administratief medewerkster het team vervoegen.

 Al 4 generaties wordt zo het vak doorgegeven van vader op zoon.      Al 3 generaties blijft het bedrijf zijn familiale karakter behouden!

 

developedbywebmindz